ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Το Λονδίνο κατέθεσε έγγραφα με κάποιες προτάσεις για το Brexit

Κομισιόν: Το Λονδίνο κατέθεσε έγγραφα με κάποιες προτάσεις για το Brexit

Η Βρετανία κατέθεσε κάποιες προτάσεις γραπτώς για το πώς θέλει να τροποποιηθεί η συμφωνία του Brexit που καθυστερεί, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Έχουμε λάβει έγγραφα από το Ηνωμένο Βασίλειο και σε αυτή τη βάση θα έχουμε τεχνικές συζητήσεις σήμερα και αύριο για κάποια θέματα των συνόρων, των προϊόντων μεταποίησης και των υγειονομικών και φυτοϋγειονομικών κανόνων», δήλωσε η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματευτές της ευρωπαϊκής και της βρετανικής πλευράς για το Brexit, οι Μισέλ Μπαρνιέ και Στίβεν Μπάρκλεϊ, θα συζητήσουν το θέμα του Brexit αύριο στις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία που η Βρετανία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη πρόταση για την άρση του αδιεξόδου του Brexit η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να παρουσιαστεί πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Οκτωβρίου, την οποία θεωρεί «ορόσημο».

«Εάν δεν υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αυτό δεν αποτελεί προθεσμία, διότι μια προθεσμία υπονοεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε αυτή την περίπτωση, όπως έχω επαναλάβει, κάθε μέρα μετράει», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Αναφέραμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο ως ορόσημο στο ημερολόγιό μας προκειμένου να προετοιμάσουμε σωστά ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο νωρίτερα σημειώσουμε πρόοδο τόσο το καλύτερο, αλλά δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία να σας δώσω», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS