«Ακιντζί»: Το νέο επιθετικό drone της Τουρκίας (βίντεο)

«Ακιντζί»: Το νέο επιθετικό drone της Τουρκίας (βίντεο)

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το νέο τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας με την ονομασία «Ακιντζί» παρουσιάστηκες στο μεγάλο τεχνολογικό φεστιβάλ (Teknofest) που διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση, παρόμοιο drone μόνο τέσσερις χώρες στον κόσμο μπορούν να παράγουν: ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκία και Κίνα.

Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρεία του γαμπρού του Τούρκου προέδρου, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τόσο ανιχνεύσεις όσο και εξολόθρευση στόχου.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το επιθετικό drone μπορεί να μεταφέρει έναν τόνο πυρομαχικά – όπως και ένα επιθετικό αεροσκάφος F16 – θα μπορεί να πετάει στα 40 χιλιάδες πόδια, να παραμένει στον αέρα για 24 ώρες και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 1.350 κιλών, όπως δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας, ραντάρ αέρος-αέρος και ραντάρ ανίχνευσης απειλής.

Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορεί να πραγματοποιεί εναέριους βομβαρδισμούς και να εξοπλίζεται με πυραύλους αέρος-αέρος τουρκικής κατασκευής.

Πηγή: philenews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή