Προσφυγή κατά των τεστ γλωσσομάθειας στην Αυστρία

Προσφυγή κατά των τεστ γλωσσομάθειας στην Αυστρία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΕΝΝΗ. Μετανάστες που εργάζονται και κατοικούν στην επαρχία της Ανω Αυστρίας προσέφυγαν δικαστικά εναντίον κανονισμού, με βάση τον οποίο εξαιρούνται από τα επιδόματα όσοι δεν κατέχουν σε επαρκή βαθμό τη γερμανική γλώσσα. Η τοπική κυβέρνηση συνασπισμού Δεξιάς – Ακροδεξιάς καθιέρωσε τον κανόνα αυτό πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι ευνοεί την ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Εκτιμάται ότι περίπου 3.000 άτομα έχασαν τα επιδόματά τους εξαιτίας του κανονισμού αυτού, ενώ περίπου 15 προσέφυγαν στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι η διάταξη συνιστά παράνομη διάκριση. Μεταξύ αυτών, μια 55χρονη γυναίκα από τη Σερβία, η οποία εργαζόταν επί 20 χρόνια διπλή βάρδια σε βαριές δουλειές καθαρισμού και πλέον υποφέρει από διαβήτη, πόνους στη μέση και στομαχικά προβλήματα. «Παίρνω 12 χάπια την ημέρα. Δεν μπορώ να πάω στο σχολείο να μάθω γερμανικά», είπε. «Κουράζομαι εύκολα και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, μια μέρα είμαι καλά και μια όχι».

Δικαστήριο έχει ήδη δικαιώσει πρωτοδίκως Τούρκο υπήκοο, ο οποίος προσέφυγε υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα γερμανικών λόγω του κυλιόμενου ωραρίου εργασίας του. Η πολιτεία έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση. Στις 29 Σεπτεμβρίου η Αυστρία προσφεύγει στις κάλπες, με πιθανό αποτέλεσμα την ανασύσταση του συνασπισμού ανάμεσα στο Λαϊκό Κόμμα και στο αντιμεταναστευτικό FPOe, που κατέρρευσε στις αρχές του καλοκαιριού, λόγω του σκανδάλου «Ιμπιζα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή