Υπόσχεται καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ο Τζεφ Μπέζος

Υπόσχεται καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ο Τζεφ Μπέζος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, θα ρίξει όλο το βάρος της εταιρείας του σε μια εκστρατεία που έχει ως στόχο να συμβάλει στην εκπλήρωση, δέκα χρόνια νωρίτερα, των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. «Δεσμεύομαι να εκπληρώσω τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού δέκα χρόνια νωρίτερα και η Amazon να είναι η πρώτη στον κατάλογο αυτών που θα το κάνουν», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον, παρουσιάζοντας τη νέα αυτή πρωτοβουλία που τιτλοφορείται «The climate pledge» («Η δέσμευση για το κλίμα») και η οποία φιλοδοξεί να υπογραφεί και από άλλες επιχειρήσεις.

Η Amazon θα φθάσει σε μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα το 2040, δεσμεύθηκε ο Μπέζος. «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας και το μέγεθός μας για να δείξουμε τον δρόμο», υπογράμμισε, αναφερόμενος στην εταιρεία πώλησης αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη βιώσιμη ανάπτυξη, η Amazon παράγει 44,4 εκατ. τόνους ισοδύναμου CO2 ετησίως, ήτοι λίγο περισσότερο από το 10% των συνολικών ετήσιων εκπομπών της Γαλλίας, κατά τη διαδικτυακή πλατφόρμα Climate Watch.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή