Φρουροί της Επανάστασης: Θα καταστρέψουμε οποιονδήποτε μας επιτεθεί

Φρουροί της Επανάστασης: Θα καταστρέψουμε οποιονδήποτε μας επιτεθεί

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ανακοίνωσε χθες την αποστολή επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Κόλπου, έπειτα από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για την ενίσχυση της αεράμυνας του σουνιτικού Βασιλείου, σε συνέχεια των επιθέσεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Απαντώντας, ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε σήμερα ότι όποια χώρα επιτεθεί στο Ιράν, θα δει το έδαφός της να μετατρέπεται «στο βασικό πεδίο μάχης» της σύγκρουσης.

«Όποιος θέλει η χώρα του να μετατραπεί στο βασικό πεδίο μάχης, ας το κάνει», δήλωσε ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από την Τεχεράνη. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένας πόλεμος να έρθει στο έδαφος του Ιράν».

O στρατηγός Σαλαμί υπογράμμισε ότι «ακόμη και μια περιορισμένη επίθεση, δεν θα μείνει περιορισμένη. Θα επιδιώξουμε την τιμωρία και θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη καταστροφή οποιουδήποτε μας επιτεθεί». 

Φρουροί της Επανάστασης: Θα καταστρέψουμε οποιονδήποτε μας επιτεθεί-1

Από την πλευρά του, υψηλόβαθμος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε  ότι το Ιράν θα απαντήσει από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό σε οποιαδήποτε συνωμοσία των ΗΠΑ, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μετά τις επιθέσεις σε σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

«Αν οι Αμερικανοί σκέπτονται οποιεσδήποτε συνωμοσίες, το ιρανικό έθνος θα απαντήσει από τη Μεσόγειο μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό» είπε ο στρατηγός Γιαχία Ραχίμ-Σαφαβί, υψηλόβαθμος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν. 

Το Ιράν αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες σύμφωνα με την Τεχεράνη πραγματοποιήθηκαν από την οργάνωση των Χούτι της Υεμένης, σύμμαχο του Ιράν, η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη γι' αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή