Απετράπη επίθεση κατά ναυτών των ΗΠΑ

Απετράπη επίθεση κατά ναυτών των ΗΠΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (Μαλαισία). Η «προληπτική δράση» απέτρεψε επίθεση εναντίον Αμερικανών ναυτών που επισκέφθηκαν τη Μαλαισία και είχε οργανωθεί από παραστρατιωτική οργάνωση, η οποία φέρεται ότι διατηρεί δεσμούς με τους Ταλιμπάν. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Μαλαισίας. Ο Σιέντ Αμίντ Αλμπάρ δήλωσε ότι οι Αρχές της χώρας του είχαν πληροφορίες για τα σχέδια της εν λόγω οργάνωσης.

Η «προληπτική δράση» όμως των Αρχών δεν επέτρεψε την πραγματοποίησή τους, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια είναι η ομάδα ή πότε έγινε η επίσκεψη των Αμερικανών. Ο Μαλαισιανός υπουργός δεν επιβεβαίωσε ότι οι επίδοξοι δράστες ανήκαν στην Ομάδα Μαχητών της Μαλαισίας, μια οργάνωση η οποία έγινε γνωστή μόνο μετά τη σύλληψη 16 μελών της μετά την εφαρμογή της νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια.

Πάντως, οι αξιωματούχοι της χώρας κατηγορούν την οργάνωση ότι εκπαιδεύει τα μέλη της στο Αφγανιστάν καθώς και ότι είχε εκπονήσει σχέδιο συνωμοσίας για την ανατροπή του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Μαχαθίρ Μοχάμεντ και την εγκαθίδρυση σκληροπυρηνικού μουσουλμανικού κράτους. Ο Χαμίντ, εξάλλου, δεν αποκάλυψε ποια τύχη είχαν αυτοί που θέλησαν να επιτεθούν εναντίον των Αμερικανών.

Η έρευνα απέδειξε ότι τα γενετικά τροποποιημένα ποντίκια επέζησαν περίπου τέσσερις εβδομάδες με τη χορήγηση του αντιοξειδωτικού φαρμάκου. «Η έρευνά μας δείχνει ότι τα αντιοξειδωτικά σκευάσματα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη οξειδωτικών ζημιών στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στην αντιμετώπιση ασθενειών, όπως του Πάρκινσον και εκείνης του Αλτσχάιμερ», αναφέρει με έκδηλη υπερηφάνεια ο δρ Μέλοφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή