Πρωτοσέλιδο στο Μπαγκλαντές: Νύφη πήγε να πάρει τον γαμπρό από το σπίτι του

Πρωτοσέλιδο στο Μπαγκλαντές: Νύφη πήγε να πάρει τον γαμπρό από το σπίτι του

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νεαρή γυναίκα στο Μπαγκλαντές αψήφισε τα έθιμα και τις παραδόσεις της υπερσυντηρητικής μουσουλμανικής χώρας της, τολμώντας να αντιστρέψει τους ρόλους της νύφης και του γαμπρού στον γάμο της: η 19χρονη Χαντίζα Ακτερ Χούσι πήγε η ίδια στο σπίτι του 27χρονου αρραβωνιαστικού της σε μια αγροτική περιοχή του Μεχερπούρ και, μετά την τελετή, τον πήρε μαζί της στο δικό της σπίτι. 

Κατά παράδοση, ο γαμπρός είναι εκείνος που πηγαίνει στο σπίτι της γυναίκας, όπου γίνεται η τελετή και στη συνέχεια επιστρέφουν μαζί στο δικό του σπίτι.

Αυτή η αντιστροφή των ρόλων έφτασε να γίνει πρωτοσέλιδη είδηση στις εφημερίδες, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Ναι, δεν είναι συνηθισμένο. Αλλά το έκανα και οι άλλες γυναίκες μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου», είπε σήμερα η νιόπαντρη Χαντίζα.

Από την πλευρά του, ο Ταρικούλ Ισλάμ (ο γαμπρός) διευκρίνισε ότι οι συγγενείς και οι φίλοι τους δεν έφεραν αντιρρήσεις όταν έμαθαν το σχέδιό τους. «Το κάναμε στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις λόγω φύλου, για να έχουν ίσα δικαιώματα οι γυναίκες. Είμαι σίγουρος ότι ο γάμος μας θα δείξει ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει όσα και ένας άνδρας», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες από τη γαμήλια τελετή κυκλοφόρησαν ευρύτατα στο διαδίκτυο, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι πράγματι μια μεγάλη πρωτιά για την κουλτούρα μας», έγραψε ο Σαντάκ Χασάν στον ιστότοπο της εφημερίδας Prothom Alo. Άλλοι σχολιαστές χαιρέτισαν το θάρρος της νεαρής γυναίκας ή δήλωναν ότι και αυτοί θέλουν να παντρευτούν με τον ίδιο τρόπο.

Δεν είδαν όλοι με καλό μάτι αυτήν την καταστρατήγηση των εθίμων. «Θα έπρεπε κάποιος να δείρει τους συγγενείς (των νεονύμφων) με παπούτσια», έγραψε ο Μοχάμαντ Άμπουλ Χασνάτ στον ιστότοπο του τηλεοπτικού καναλιού Channel 24.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή