Επιστολές με άνθρακα και στη Γερμανία

Επιστολές με άνθρακα και στη Γερμανία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Παγκοσμιοποίηση του τρόμου επιτεύχθηκε μέσω των επιστολών που περιέχουν σπόρους άνθρακα, καθώς ήδη εντοπίσθηκε ο θανατηφόρος βάκιλος στο Πακιστάν και τη Γερμανία, ενώ ο πρόεδρος Μπους με δηλώσεις εμφανίζεται βέβαιος ότι θα εντοπισθούν οι δράστες αυτής της βιοτρομοκρατικής επίθεσης.

Οσον αφορά τη Γερμανία, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Θουριγγίας ανακοίνωσε ότι επιστολή που είχε σταλεί προς υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας στην πόλη Ρούντολσταντ-Βόλστεντ βρέθηκε θετική κατά την εξέταση ανίχνευσης άνθρακα, αλλά θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εξετάσεις στο Βερολίνο. Η επιστολή έφερε γερμανικό γραμματόσημο και σφραγίδα γερμανικού ταχυδρομείου, παρότι ως αποστολέας φέρεται κάποιος με αραβικό όνομα και στον φάκελο υπάρχει το όνομα της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ. Και στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χολστάιν υπάρχουν υποψίες ότι η επιστολή ήταν μολυσμένη με άνθρακα.

Στο Πακιστάν, εξάλλου, έγινε γνωστό ότι εντοπίσθηκαν σε τρεις περιπτώσεις σπόροι άνθρακα χωρίς, ωστόσο, κανείς να παρουσιάσει λοίμωξη. Ο εκδότης της πακιστανικής εφημερίδας «Τζανγκ», που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ότι στα γραφεία της εφημερίδας στο Καράτσι παρελήφθη επιστολή με ύποπτη λευκή σκόνη.

Η εξέτασή της απέδειξε ότι όντως επρόκειτο για σπόρους του θανατηφόρου βάκιλου. Τα γραφεία της εφημερίδας έκλεισαν και το συντακτικό προσωπικό μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο, ενώ κλήθηκαν και ειδικοί για την απολύμανση. Οι 80 δημοσιογράφοι ήδη λαμβάνουν αντιβιοτικά. Επιστολές που κρίθηκαν ύποπτες εστάλησαν και στα γραφεία της εφημερίδας στην Κουέτα, το Ραουαλπίντι και το Λονδίνο.

Τρόμος στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, ο τρόμος εξαπλώνεται μετά την ανίχνευση σπόρων άνθρακα σε τέσσερα από τα πέντε γραφεία διαχείρισης του ταχυδρομείου της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων στην Ουάσιγκτον αλλά και σε υπηρεσία των αμερικανικών ταχυδρομείων στην Ιντιανάπολη της Ιντιάνα.

Σύμφωνα, όμως, με τον εκπρόσωπο του προέδρου Μπους, Αρι Φλάισερ «ο πρόεδρος Μπους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ειδικούς

Ο Ελ Μπαραντέι χαρακτήρισε «απίθανη» την προοπτική κατασκευής ατομικής βόμβας από τους τρομοκράτες, αλλά αρνήθηκε να αποκλείσει αυτό το καταστροφολογικό σενάριο. «Αυτό είναι προφανώς το πιο τρομακτικό σενάριο, αλλά κατά την άποψή μας είναι απίθανο. Ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και αυτήν την πιθανότητα», προειδοποίησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή