Πάνω από 340 μετασεισμοί σε διάστημα 48 ωρών στην Αλβανία

Πάνω από 340 μετασεισμοί σε διάστημα 48 ωρών στην Αλβανία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 340 μετασεισμοί σημειώθηκαν στην Αλβανία, μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις του περασμένου Σαββάτου που έπληξαν τη χώρα, μεγέθους 5,6 και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Σερβίας κατέγραψε περισσότερες από 40 σεισμικές δονήσεις μόνο την Κυριακή, η ισχυρότερη εκ των οποίων ήταν 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της πολύ πιο κοντά στα Τίρανα, σε σχέση με τον κύριο σεισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, οι σεισμικές δονήσεις που έπληξαν τη χώρα, το περασμένο Σάββατο, ήταν οι ισχυρότερες των τελευταίων είκοσι – τριάντα ετών. Μέχρι σήμερα, δύο μέρες μετά τους σεισμούς, οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν σε πολλούς κατοίκους των Τιράνων και του Δυρραχίου να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των μετασεισμών. Περίπου 500 άτομα έμειναν χθες βράδυ σε προσωρινά καταλύματα.

Περισσότερα από 600 κτίρια υπέστησαν ζημιές, τα περισσότερα από τα οποία χτίστηκαν πριν από το 1990 και 105 άτομα τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή