Παραπομπή Τραμπ για το «ουκρανικό σκάνδαλο» θα ζητήσει ο Μπάιντεν

Παραπομπή Τραμπ για το «ουκρανικό σκάνδαλο» θα ζητήσει ο Μπάιντεν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζο Μπάιντεν, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, πρόκειται να ζητήσει αργότερα σήμερα την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με το ερώτημα της καθαίρεσης, εάν αρνηθεί να συνεργαστεί με τις έρευνες που διεξάγονται στο Κογκρέσο, ιδίως για την υπόθεση της Ουκρανίας, όπως ανέφερε το προεκλογικό επιτελείο του.

Ο πρώην αντιπρόεδρος, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, "θα καλέσει τον Τραμπ να συνεργαστεί σε όλα τα νόμιμα αιτήματα παροχής πληροφοριών που είναι εν αναμονή –για το θέμα της Ουκρανίας και τις άλλες έρευνες– και αν δεν υπακούσει, το Κογκρέσο δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής", ανέφερε η ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε απόψε ότι ενέκρινε τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αυτή η επικοινωνία των δύο ηγετών βρίσκεται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης στην οποία θα μπορούσαν να βασιστούν οι Δημοκρατικοί για να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου.

"Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στα Ηνωμένα Έθνη όπου εκπροσωπώ τη χώρα μας, όμως ενέκρινα τη δημοσιοποίηση αύριο (Τετάρτη) του πλήρους απομαγνητοφωνημένου κειμένου της τηλεφωνικής συνομιλίας μου με τον Ουκρανό πρόεδρο", έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Πρόσθεσε ότι θα αποδείξει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν άσκησε πιέσεις στον Ζελένσκι ώστε να διατάξει έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά τους Δημοκρατικούς ότι επιδίδονται σε "κυνήγι μαγισσών".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή