Washington Post: Την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής του Τραμπ θα ανακοινώσει η Νάνσι Πελόζι

Washington Post: Την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής του Τραμπ θα ανακοινώσει η Νάνσι Πελόζι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα απόψε ότι θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Η εφημερίδα επικαλείται στελέχη του Δημοκρατικού Kόμματος που συνομίλησαν μαζί της, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Λίγο νωρίτερα, η ίδια η Πελόζι κατηγόρησε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI), Τζόζεφ Μαγκουάιρ, ότι, κατ' εντολή της κυβέρνησης Τραμπ, παραβιάζει τον νόμο επειδή δεν παραδίδει στο κογκρέσο την καταγγελία που έκανε ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, μέλος και ο ίδιος μιας υπηρεσίας πληροφοριών. Απέφυγε όμως να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές της.

Η καταγγελία αυτή υποβλήθηκε τον Αύγουστο και αφορούσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στα τέλη Ιουλίου ο Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή