Νέα οπλικά συστήματα θα παρουσιάσει το Πεκίνο

Νέα οπλικά συστήματα θα παρουσιάσει το Πεκίνο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Δίλημμα φέρεται να αντιμετωπίζει ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας ενόψει των τελετών για την 70ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας, την ερχόμενη εβδομάδα, θεωρώντας ότι αν προχωρήσει στην επίδειξη νέων οπλικών συστημάτων, οι αντίπαλοι του Πεκίνου θα κατηγορήσουν την Κίνα για επίδειξη ισχύος, ενώ αν αποφύγει να παρουσιάσει τα νέα όπλα, θα κατηγορηθεί για αδιαφάνεια.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα παρευρεθεί στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στο κέντρο του Πεκίνου, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να προαναγγέλλουν τη συμμετοχή νέων πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών drones και αεροσκαφών. Ο Σι έχει προωθήσει φιλόδοξο εκσυγχρονισμό του κινεζικού στρατεύματος, ενισχύοντας τον αμυντικό προϋπολογισμό σε επίπεδα-ρεκόρ. Η Κίνα εισπράττει, όμως, επικρίσεις από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της για υπερβολική μυστικοπάθεια και επεκτατική πολιτική στον Ειρηνικό ωκεανό.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Κίνας, Γου Τσιάν, ανέφερε ότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι και κράτη που επιδιώκουν τη διασπορά εσφαλμένων πληροφοριών για τις αμυντικές ικανότητες της Κίνας. «Δεν έχουμε κανέναν σκοπό και καμία ανάγκη να αξιοποιήσουμε την παρέλαση για να επιδείξουμε την ισχύ μας. Οσο ισχυρότεροι είμαστε τόσο καλύτερα μπορούμε να εγγυηθούμε την παγκόσμια ειρήνη», είπε ο Γου. Τα μέσα ενημέρωσης αναμένουν την πρώτη εμφάνιση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Ντονγκφένγκ-41, ικανού να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή