ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν διπλωματικές κυρώσεις στον Ραούλ Κάστρο

oi-ipa-epivalloyn-diplomatikes-kyroseis-ston-raoyl-kastro-2339397

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα διπλωματικές κυρώσεις σε βάρος του πρώην προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο, κατηγορώντας τον για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται σε βάρος του Ραούλ Κάστρο, 88 ετών, αδελφού του Φιντέλ , και όλης της οικογένειάς του, κυρίως της κόρης του Μαριέλα Κάστρο Εσπίν, ακτιβίστριας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και της πρόληψης του AIDS.

Βάσει των κυρώσεων, θα απαγορεύεται στον Κάστρο και την οικογένειά του να εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του στους κόλπους του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, ο «Ραούλ Κάστρο επιβλέπει ένα σύστημα αυθαίρετων κρατήσεων χιλιάδων Κουβανών, στο οποίο κρατούνται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 100 πολιτικοί κρατούμενοι», αναφέρει ο Πομπέο σε μια ανακοίνωση προς τον Τύπο.

Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης να τιμωρήσουν τον Ραούλ Κάστρο για τη στήριξή του στον Νικολάς Μαδούρο, την προεδρία του οποίου η Ουάσινγκτον θεωρεί παράνομη.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τα δικαιώματα των λαών της Κούβας και της Βενεζουέλας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Θα συνεχίσουμε να αναζητάμε όλα τα απαραίτητα διπλωματικά και οικονομικά εργαλεία για να βοηθήσουμε τον λαό της Βενεζουέλας να κάνει πραγματικότητα τη μετάβαση που του αξίζει» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ