«Επίθεση» ενημέρωσης από τον Μπους

«Επίθεση» ενημέρωσης από τον Μπους

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε νέο, πολύ πιο διευρυμένο κύκλο επαφών προβαίνει από την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους, σε μια του προσπάθεια να ενισχύσει το εσωτερικό αντιτρομοκρατικό μέτωπο αλλά και να συσφίγξει τους δεσμούς της διεθνούς αντιτρομοκρατικής συμμαχίας, με περαιτέρω ανοίγματα προς τα αφρικανικά κράτη, καθώς αρχίζουν να διαφαίνονται σημάδια χαλάρωσης της συμμαχίας, λόγω της αναποτελεσματικότητας των αεροπορικών βομβαρδισμών.

Ο πρόεδρος Μπους θα δεχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στον Λευκό Οίκο, αρκετούς ξένους ηγέτες, θα μιλήσει μέσω δορυφόρου σε μια συνάντησή τους στη Βαρσοβία και θα εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία του στα Ηνωμένα Εθνη στις 10 Νοεμβρίου. Παράλληλα, προετοιμάζει την ομιλία του προς τον αμερικανικό λαό, τον οποίο σκοπεύει να ενημερώσει ότι έχει κάνει τα πάντα για την αποτροπή νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ, ώστε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς, αλλά και να τους πληροφορήσει για τις «επιτυχίες» τού υπό εξέλιξη πολέμου.

Ο Αμερικανός ηγέτης θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, την Τρίτη, με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και την Τετάρτη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Θα έχει επίσης συναντήσεις, αν και δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η συγκεκριμένη ημερομηνία, με τον Ινδό πρωθυπουργό Μπεχάρι Βαζπαγί, τον πρόεδρο της Βραζιλίας Φερνάντο Ενρίκε Καρντόζο και τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μπέρτι Αχερν.

Θα δώσει λεπτομέρειες

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Κοντολίζα Ράις στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει λεπτομέρειες για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο οικονομικό μέτωπο εναντίον της τρομοκρατίας, ήτοι τις προσπάθειες που καταβάλλονται για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων τρομοκρατικών οργανώσεων καθώς και τις προσπάθειες χρηματοδότησής τους σε όλον τον κόσμο. «Θα είναι μια πολύ γεμάτη εβδομάδα, από άποψη συζητήσεων στο εσωτερικό μέτωπο, αλλά και επικοινωνίας με τα άλλη μέλη του αντιτρομοκρατικού συνασπισμού», είπε η κ. Ράις.

Η σχετική πρωτοβουλία ακολουθεί μετά τη διαφαινόμενη υποχώρηση της στήριξης των υπό αμερικανική ηγεσία στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν, οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν τον υπ’ αριθμόν ένα ύποπτο για τις επιθέσεις του περασμένου μήνα στις ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια να αντικρούσουν την αυξανόμενη κριτική για τις απώλειες αμάχων και να απορρίψουν τους ισχυρισμούς του εχθρού για επιτυχίες έναντι των αμερικανικών δυνάμεων, οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν οργανώσει διαρκείς συναντήσεις ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο, σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο και Ισλαμαμπάντ.

n Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών για την ασφάλεια των αεροδρομίων και των αεροσκαφών, προκειμένου οι έλεγχοι να γίνουν πολύ πιο αυστηροί και να περιοριστεί αισθητά ο κίνδυνος μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης σαν αυτήν που άλλαξε την ιστορία του κόσμου στις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι Ταλιμπάν δεν προκάλεσαν την ξηρασία και δεν είναι αυτοί που βομβαρδίζουν. Ηγούνται ενός από τα απεχθέστερα καθεστώτα του κόσμου, αλλά ο τρόμος από τη διακυβέρνησή τους και την καταπίεση των γυναικών δεν πρέπει να συγχέεται με το ζήτημα της βοήθειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή