ΚΟΣΜΟΣ

Κανόνες σαβουάρ βιβρ για τουρίστες εξέδωσε η Σαουδική Αραβία

Κανόνες σαβουάρ βιβρ για τουρίστες εξέδωσε η Σαουδική Αραβία

Καθώς η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για πρώτη φορά στα χρονικά του βασιλείου να  ανοίξει τις πύλες της στον διεθνή τουρισμό , το Ριάντ εξέδωσε και έναν κατάλογο «αδικημάτων» που θα πρέπει να αποφεύγουν οι – Δυτικοί – κυρίως επισκέπτες .

Αυτά αφορούν αδικήματα που σχετίζονται με την δημόσια αξιοπρέπεια και αφορούν κυρίως την απρεπή ενδυμασία και την προκλητική συμπεριφορά στους δημόσιους χώρους.

Μάλιστα, ανάλογα με το μέγεθος του αδικήματος στο οποίο θα υποπέσει ο τουρίστας, θα του επιβάλλεται και πρόστιμο, το οποίο θα κυμαίνεται από 13 έως 1.600 δολάρια.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες τουρίστριες δεν θα υποχρεώνονται να φορούν την ολόσωμη αμπάγια και θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς συνοδό. Ωστόσο, θα πρέπει να φέρουν σεμνή αμφίεση.

Επίσης, θα απαγορεύεται η επίσκεψη στους μη μουσουλμάνους στις ιερές πόλεις της Μέκκας και της Μεδίνας, ενώ η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ εξακολουθεί  να ισχύει για όλους ανεξαιρέτως. 

Υπενθυμίζεται ότι  το Ριάντ εγκαινίασε πρόγραμμα χορήγησης βίζας για 49 χώρες, ενώ μέχρι πρότινος οι βίζες αφορούσαν αποκλειστικά προσκυνητές, επιχειρηματίες και εργαζομένους άλλων εθνικοτήτων, που εργάζονταν στη Σ. Αραβία.