Αποφασισμένοι να «ακούσουν» κι άλλες συνομιλίες του Τραμπ οι Δημοκρατικοί βουλευτές της Πελόζι

Αποφασισμένοι να «ακούσουν» κι άλλες συνομιλίες του Τραμπ οι Δημοκρατικοί βουλευτές της Πελόζι

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένο να αποκτήσει πρόσβαση στα τηλεφωνήματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά κι άλλους ξένους ηγέτες, είναι το Κογκρέσσο σύμφωνα με τον Δημοκρατικό πρόεδρος της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σμιθ, 

Ο Σμιθ έκανε αυτή τη δήλωση επικαλούμενος  ανησυχίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να έχει θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι η πιο σημαντική ανάγκη είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και να δούμε αν οι συνομιλίες [του προέδρου Τραμπ] με άλλους ξένους ηγέτες και κυρίως με τον πρόεδροε Πούτιν υποβαθμίζουν την ασφάλεια μας με τέτοιο τρόπο, που θα εξυπηρετούσε προσωπικά την προεκλογική εκστρατεία του [Τραμπ]» δήλωσε ο Σιφ στην εκπομπή του NBC "Meet the Press".

«Αν υπήρξε κάποιος τρόπος συγκάλυψης, είμαστε αποφασισμένοι να το μάθουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ σπεύδουν να τον υποστηρίξουν με απανωτές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και ταυτόχρονα να κατηγορήσουν τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι είναι ένοχος για κατάχρηση εξουσίας.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ και κεντρικό πρόσωπο στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την ουκρανική υπόθεση, συνέχισε να ισχυρίζεται, χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία, ότι ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν άσκησε πιέσεις προκειμένου να απολυθεί ένας Ουκρανός εισαγγελέας με στόχο να προστατεύσει τον γιο του.

Ο Τζουλιάνι είπε, επίσης, ότι δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τον βουλευτή Άνταμ Σιφ, που ηγείται της έρευνας σε βάρος του Τραμπ.

«Δεν θα συνεργαστώ με τον Άνταμ Σιφ. Πιστεύω ότι ο Άνταμ Σιφ θα έπρεπε να απομακρυνθεί» επισήμανε ο Τζουλιάνι σε συνέντευξή του στην εκπομπή This Week του ABC.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ημέρες μετά την έναρξη έρευνας για παραπομπή σε βάρος του Αμερικανού προέδρου, την ώρα που μια δημοσκόπηση του CBS καταδεικνύει ότι το 55% των Αμερικανών υποστηρίζει την προσπάθεια.

Στο κέντρο της έρευνας είναι η αναφορά ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, που υποστήριξε ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχείρησε «να επιζητήσει την παρέμβαση μιας ξένης χώρας στις αμερικανικές εκλογές του 2020».

Ο ανώτατος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στίβεν Μίλερ κατακεραύνωσε την ακεραιότητα του μάρτυρα αποκαλώντας το μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών «υπάλληλο του βαθέος κράτους».

«Πιστεύω ότι είναι ατυχές που τα ΜΜΕ συνεχίζουν να περιγράφουν αυτό το πρόσωπο ως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, έναν τιμητικό τίτλο που αυτό το πρόσωπο σίγουρα δεν αξίζει» σημείωσε ο Μίλερ στο Fox News Sunday.

«Σε αυτήν την περίπτωση, ο πρόεδρος είναι ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος» υπογράμμισε ο ίδιος στο ABC News.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή