Μαρόκο: Ανδρας βρέθηκε νεκρός στην καταπακτή του συστήματος προσγείωσης ενός αεροσκάφους

Μαρόκο: Ανδρας βρέθηκε νεκρός στην καταπακτή του συστήματος προσγείωσης ενός αεροσκάφους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας από την υποσαχάρια Αφρική βρέθηκε νεκρός, παγιδευμένος στον χώρο του συστήματος προσγείωσης ενός αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κόνακρι της Γουινέας στην Καζαμπλάνκα, όπως ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας του Μαρόκου, η Royal Air Maroc (RAM).

Ο άνδρας αυτός πέθανε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της πτήσης AT526. Κατά πάσα πιθανότητα μπήκε στην πίστα του αεροδρομίου του Κόνακρι παραβιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας και κρύφτηκε στο σύστημα προσγείωσης.

Οι αρχές του Μαρόκου διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Πριν από 20 χρόνια, στις 4 Αυγούστου 1999, δύο παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών, ο Γιαγκίν Κοΐτα και ο Φοντέ Τουνκαρά, βρέθηκαν νεκρά από το κρύο στην καταπακτή του συστήματος προσγείωσης ενός Airbus της βελγική εταιρεία Sabena, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Τα δυο αγόρια από τη Γουινέα δεν άντεξαν την πολύωρη πτήση σε ύψος 10.000 μέτρων, με την εξωτερική θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους -50 έως του -55 βαθμούς.

Επάνω τους βρέθηκε μια επιστολή που απευθυνόταν στους «Εξέχοντες Κυρίους, τα μέλη και τους υπευθύνους της Ευρώπης» και έφερε την υπογραφή: «Γραμμένη από δυο παιδιά της Γουινέας, τον Γιαγκίν Κοΐτα και τον Φοντέ Τουνκαρά». Στο γράμμα τους ζητούσαν τη βοήθεια της Ευρώπης επειδή «υποφέρουμε πολύ στην Αφρική, έχουμε προβλήματα και ελλείψεις στα δικαιώματά μας ως παιδιά. Όσον αφορά τα προβλήματα, έχουμε: πόλεμο, αρρώστια, φαγητό κ.λ.π.».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή