Ετοιμο για γεώτρηση στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ το «Γιαβούζ»

Ετοιμο για γεώτρηση στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ το «Γιαβούζ»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» κατευθύνεται στο σημείο Μόρφου 1, όπου πρόκειται να πραγματοποιήσει τη νέα γεώτρηση του μέσα στο τεμάχιο 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του στο Twitter, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ βρίσκεται σε νέο δρομολόγιο και κατευθύνεται προς το σημείο Μόρφου 1, όπου θα κάνει τη νέα του γεώτρηση, κυματίζοντας τη σημαία μας».

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να προσφέρουμε τις υπόγειες πηγές μας στον λαό μας», συνεχίζει στην ανακοίνωση του, τονίζοντας ότι αν υπάρχουν αυτές οι πηγές, «θα τις βρούμε οπωσδήποτε».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εν λόγω τεμάχιο έχει παραχωρηθεί από την Κύπρο στην κοινοπραξία των εταιριών TOTAL και ENI. Από την πλευρά της, η Τουρκία δέσμευσε με NAVTEX, η οποία εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλιας, περιοχή του συγκεκριμένου τεμαχίου της κυπριακής ΑΟΖ από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή