ΗΠΑ: Καμία ανάμειξη της Κίνας για τον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Καμία ανάμειξη της Κίνας για τον Μπάιντεν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Κανένα σκοπό δεν έχει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, ανέφερε χθες εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς για την έκκληση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς το Πεκίνο, για διενέργεια έρευνας για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του, Χάντερ.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, που αντιμετωπίζει έρευνα από το Κογκρέσο με θέμα την ενδεχόμενη καθαίρεσή του εξαιτίας του αιτήματός του προς την κυβέρνηση της Ουκρανίας για έρευνα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Μπάιντεν, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από το Πεκίνο να «εγκαινιάσει έρευνα» για τον Μπάιντεν και τις σχέσεις του με κινεζικές επιχειρήσεις. Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει δημοσίως ότι ο Μπάιντεν και ο γιος του είναι διεφθαρμένοι, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει στοιχεία για τον ισχυρισμό του. «Η Κίνα τηρεί πολιτική μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. Δεν σχεδιάζουμε να αναμειχθούμε στις αμερικανικές υποθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γκενγκ Σουάνγκ.

Την ίδια ώρα, την άρνησή του να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου για την καθαίρεση του Τραμπ ανακοίνωσε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε. Γκόρντον Σόντλαντ, επικαλούμενος εντολές της ιεραρχίας του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο δικηγόρος του Σόντλαντ εξέφρασε τη θλίψη του πελάτη του για την αδυναμία του να καταθέσει.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμά του για την αμερικανική παιδεία παρουσίασε χθες η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν. Ο τέως αντιπρόεδρος προτείνει την απαλλαγή των φοιτητών τριετών πανεπιστημίων από δίδακτρα και την επένδυση 70 δισ. δολαρίων σε ιστορικά πανεπιστήμια της αφροαμερικανικής κοινότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή