Ο ειδεχθέστερος κατά συρροήν δολοφόνος

Ο ειδεχθέστερος κατά συρροήν δολοφόνος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από δεκαετίες ερευνών, το FBI ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Σάμουελ Λιτλ, ένας γκριζομάλλης άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο, που κρατείται σε κελί στη φυλακή της κομητείας του Λος Αντζελες, είναι ο κατά συρροήν δολοφόνος με τα περισσότερα θύματα σε ολόκληρη την αμερικανική Ιστορία.

Ο 79χρονος Λιτλ έχει ομολογήσει 93 φόνους. Το FBI έχει επιβεβαιώσει τους 50 από αυτούς, αλλά πιστεύει ότι όλες οι ομολογίες του είναι αξιόπιστες. Τώρα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία καταβάλει προσπάθειες να αναγνωρίσει τα υπόλοιπα θύματα, κάτι που είναι κομβικής σημασίας λόγω της ηλικίας, της κακής υγείας και της φθίνουσας μνήμης του δράστη. Ετσι, ζήτησε τη βοήθεια του κοινού, δημοσιοποιώντας πέντε σκίτσα γυναικών, θυμάτων του Λιτλ, που ζωγράφισε ο ίδιος.

Πριν από 18 μήνες, στο Τέξας, ένας αστυνομικός προσέγγισε τον Λιτλ στη φυλακή όπου εξέτιε πολλαπλή ποινή ισόβιας κάθειρξης  για τρεις δολοφονίες που είχε διαπράξει τη δεκαετία του 1980, ζητώντας του πληροφορίες. Ο Λιτλ αβίαστα ομολόγησε τα εγκλήματά του. Μέχρι στιγμής έχουν ασκηθεί εναντίον του διώξεις  για τουλάχιστον οκτώ δολοφονίες και εισαγγελείς σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια μελετούν κατά πόσον θα απαγγείλουν εναντίον του περισσότερες κατηγορίες.

Ο Λιτλ είχε κατά καιρούς συλληφθεί για σωρεία αδικημάτων, όπως ένοπλη ληστεία, βιασμό και απαγωγή, αλλά έως τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε εκτίσει λιγότερα από δέκα χρόνια κάθειρξης, καθώς είχε αποφύγει την καταδίκη για φόνο. Επί 45 χρόνια ταξίδευε στις ΗΠΑ, με το ενδιαφέρον του κυρίως  για τις φτωχές συνοικίες, όπου στοχοποιούσε ιερόδουλες και τοξικομανείς, στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανίδες. Πολλοί από τους θανάτους των θυμάτων του είχαν αποδοθεί σε υπερβολική δόση ναρκωτικών ή σε άγνωστα αίτια. Προκειμένου να αναγνωριστούν τα θύματά του, ο Λιτλ σχεδιάζει τα πρόσωπά τους με κιμωλίες.

Αυτό που ανησυχεί πλέον τις Αρχές είναι ότι ο ειδεχθής δολοφόνος εμφανίζει έκπτωση μνήμης – αν και θυμάται με ακρίβεια ονόματα, δρόμους, ακόμη και τα ρούχα που φορούσαν τα θύματά του. Ουδέποτε εκδήλωσε μεταμέλεια και σήμερα μιλάει για αυτά τα συμβάντα σαν να ήταν απολύτως φυσιολογικά, ενώ διακόπτει τις περιγραφές του με χαμόγελα και γέλια. «Ο θεός με έφερε στη γη για να κάνω ό,τι έκανα. Αυτός με έφτιαξε», δήλωσε ο Λιτλ σε αστυνομικό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή