Το Φόρουμ Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς ζητεί λύσεις για τα διεθνή προβλήματα

Το Φόρουμ Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς ζητεί λύσεις για τα διεθνή προβλήματα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τον τερματισμό των πολέμων και ειδικά εκείνου ο οποίος διεξάγεται στο Αφγανιστάν, καθώς και για την ριζική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στην κορυφή του προγραμματισμού των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς, τα οποία μετείχαν στο Φόρουμ που συνήλθε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Συνασπισμού.

«Αποτελεί ισχυρή μας πεποίθηση ότι η εξάλειψη των γενεσιουργών αιτίων της τρομοκρατίας, απαιτεί νέες πολιτικές για βιώσιμες και μόνιμες λύσεις των διεθνών προβλημάτων. Ειδικότερα, για τη μείωση και την εξάλειψη της φτώχειας, την γεφύρωση του χάσματος Βορρά – Νότου, την καταπολέμηση του μιλιταρισμού και του ρατσισμού και την εξασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης για όλη την ανθρωπότητα. Συνεπώς, ο πόλεμος δεν αποτελεί απάντηση στην τρομοκρατία, αντιθέτως ο πόλεμος και η τρομοκρατία αλληλοτροφοδοτούνται», τονίζεται μεταξύ άλλων στην Διακήρυξη του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς.

Με την ίδια Διακήρυξη υιοθετούνται οι 4 προτάσεις τις οποίες κατέθεσε στο Φόρουμ ο Συνασπισμός και ειδικότερα -όπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ν. Κωνσταντόπουλος- για: α) Την ανάπτυξη νέου πολύμορφου φιλειρηνικού κινήματος και τον ευρωπαϊκό συντονισμό του. β) Μία διεθνή φιλειρηνική συνάντηση στη Βηθλεέμ και στην Ιερουσαλήμ, στις 25 Δεκεμβρίου, και άλλες πρωτοβουλίες για το Παλαιστινιακό. γ) Μία συνεργασία με τα κινήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα κοινωνικά κινήματα της Ευρώπης για τους κινδύνους περιορισμού των δικαιωμάτων στο όνομα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Και δ) Μια κοινή παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς τον Δεκέμβριο με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Χθες, ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κέρκυρα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τη στάση της χώρας μας, είπε χαρακτηριστικά: «Εχουμε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να συζητηθεί άμεσα το θέμα στη Βουλή. Δεν ταιριάζει στη χώρα μας μια στάση παθητικής παρακολούθησης και συναίνεσης μ’ αυτές τις δραματικές εξελίξεις, που στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αναπαράγουν τον κύκλο βίας με θύματα χιλιάδες αθώους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή