ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Brexit – Εκλογές πριν τα Χριστούγεννα «βλέπει» ο Κόρμπιν

Βρετανία: Υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Brexit – Εκλογές πριν τα Χριστούγεννα «βλέπει» ο Κόρμπιν

Το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας θα ενημερωθεί για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit στις 14:45 ώρα Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο αρμόδιος υπουργός για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει και αυτό είναι προφανώς ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας», δήλωσε ο Ρις-Μογκ στο Sky News.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές στη χώρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Ερωτηθείς για το εάν αναμένει εκλογές πριν τα Χριστούγεννα, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό είναι προφανώς μια ισχυρή πιθανότητα. Αλλά είμαστε έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή».

Από την πλευρά της ο Τζο Σουίνσον, επικεφαλής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών δήλωσε ότι δεν θα στήριζε μια κυβέρνηση υπό τον Κόρμπιν.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν συνθήκες υπό τις οποιες το κόμμα θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον ηγέτων των Εργατικών, η Σουίνσον δήλωσε στο Sky News: «Όχι, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν είναι κατάλληλος για να γίνει πρωθυπουργός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters