Απειλές εναντίον Τριντό, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

Απειλές εναντίον Τριντό, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα συνεχίσει κανονικά την προεκλογική του εκστρατεία ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος και πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, μόλις μία ημέρα μετά την εμφάνισή του σε προεκλογική εκδήλωση με αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπήρξε κάποια απειλή για την ασφάλεια του Καναδού πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες. Να σημειωθεί ότι ανώτατα πολιτικά στελέχη στον Καναδά, σπανίως χρειάζονται υψηλά επίπεδα προστασίας. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τριντό καταδίκασαν οποιαδήποτε απειλή προς πολιτικό πρόσωπο. Το Σάββατο, ο Καναδός πρωθυπουργός εμφανίστηκε με 90 λεπτά καθυστέρηση σε προεκλογική εκδήλωση στην πόλη Μισισάγκουα του Οντάριο, ενώ ήταν ορατό ότι κάτω από το πουκάμισο και το σακάκι του φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Επίσης, ο Τριντό ήταν περικυκλωμένος από ομάδα ένστολων αστυνομικών που έφεραν σακίδια μέσα στα οποία βρίσκονταν τα όπλα τους, όπως επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές. Ενας άλλος αστυνομικός μετέφερε μια αλεξίσφαιρη ασπίδα.

Ο Καναδός πρωθυπουργός εκφώνησε την ομιλία του, πάντα περικυκλωμένος από τους αστυνομικούς, ενώ προσέγγισε το κοινό, προτού τελικά αποχωρήσει από την εκδήλωση. Η σύζυγός του Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η οποία επρόκειτο να παρουσιάσει τον σύζυγό της, δεν εμφανίστηκε καθόλου.

Πάντως, στην επόμενη προεκλογική του εμφάνιση, την Κυριακή, ο Τζάστιν Τριντό παρουσιάστηκε με κοντομάνικο πουκάμισο και χωρίς να φέρει  αλεξίσφαιρη προστασία. «Δεν πρόκειται να μεταβάλω καθόλου τον τρόπο που πραγματοποιώ την προεκλογική εκστρατεία μου», δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Γιορκ του Οντάριο. Οταν ρωτήθηκε για τις απειλές εναντίον του, αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ενώ αρκέστηκε να σημειώσει ότι η μεγάλη ανησυχία του αφορούσε την οικογένειά του, καθώς και τους συμμετέχοντες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. «Με συμβούλεψαν οι αξιωματούχοι της Βασιλικής Καναδικής Εφιππης Αστυνομίας και συνεργάστηκα μαζί τους», δήλωσε.

Ο βασικός εκλογικός αντίπαλος του Τριντό, Αντριου Σιρ, επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος, σε ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι «οι απειλές βίας εναντίον πολιτικών ηγετών δεν έχουν καμία απολύτως θέση στη δημοκρατία μας. Ευχαριστώ τη Βασιλική Καναδική Εφιππη Αστυνομία, που λαμβάνει στα σοβαρά αυτές τις απειλές και μας διατηρεί ασφαλείς». Ταυτόχρονα, ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού Νέου Δημοκρατικού Κόμματος, Τζακμίτ Σινγκ, σε σχόλιό του στο Τwitter ανέφερε ότι οι απειλές είναι εξαιρετικά ανησυχητικές.  Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που οι συνήθως ήρεμοι Καναδοί πολιτικοί χρειάζονται ενισχυμένη προστασία. Τον Σεπτέμβριο, λόγου χάρη,  ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφάλειας της υπουργού Περιβάλλοντος Κάθριν Μακένα και της παραχωρήθηκε αστυνομική συνοδεία, εξαιτίας απειλών που δέχθηκε λόγω της στάσης που είχε τηρήσει αναφορικά με την κλιματική αλλαγή. Εως την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Οκτωβρίου, η καναδική αστυνομία καταγράφει καθημερινώς τις διαδικτυακές απειλές εναντίον πολιτικών ηγετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή