Βουλγαρία: Την παραίτηση του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο Μπορίσοφ μετά τα ρατσιστικά έκτροπα

Βουλγαρία: Την παραίτηση του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο Μπορίσοφ μετά τα ρατσιστικά έκτροπα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του επικεφαλής της βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα Βουλγαρία – Αγγλία στη Σόφια.

Βουλγαρία: Την παραίτηση του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο Μπορίσοφ μετά τα ρατσιστικά έκτροπα-1

Συγκεκριμένα, φορώντας μπλούζες που έγραφαν «No Respect», μερίδα οπαδών των γηπεδούχων φώναζε ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Αγγλίας και χαιρετούσε ναζιστικά, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί δύο φορές. 

Αρχικά, ο αγώνας διακόπηκε στο 28ο λεπτό, όταν από τα μεγάφωνα του σταδίου αποδοκιμάστηκε η ενέργεια των οπαδών και ακούστηκε η προειδοποίηση ότι ο αγώνας μπορεί να διακοπεί εάν τα έκτροπα συνεχιστούν, και στο 43ο, με την αναμέτρηση τελικά να συνεχίζεται μόνο μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Αγγλου προπονητή και του διαιτητή.

Βουλγαρία: Την παραίτηση του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο Μπορίσοφ μετά τα ρατσιστικά έκτροπα-2

Ο Βούλγαρος πρόεδρος χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» τη συμπεριφορά των οπαδών, ζητώντας από τον Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ «να παραιτηθεί αμέσως από την προεδρία της Βουλγαρικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης». Ο συνδυασμός της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών με τη βαριά ήττα με 6-0 εις βάρος των γηπεδούχων, ώθησε τον Μπορίσοφ να ζητήσει τον τερματισμό κάθε κρατικής χρηματοδότησης προς την ομοσπονδία, «μέχρι την απομάκρυνση του Μιχαΐλοφ από τη θέση του προέδρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή