E.E.: Ορατή μια συμφωνία για το Brexit

E.E.: Ορατή μια συμφωνία για το Brexit

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα ότι μια συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit μπορεί να είναι ζήτημα μερικών ωρών εξέφρασαν την Τρίτη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Πρόσθεσαν συγκεκριμένα ότι ίσως να είναι πιθανή μια συμφωνία διαζυγίου πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας την 31η Οκτωβρίου.

Αν και πολλά ερωτήματα παραμένουν, οι διπλωμάτες κατέστησαν σαφές ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για πρώτη φορά από τότε που το σχέδιο αποχώρησης κατέρρευσε στη Βουλή των Κοινοτήτων τον Μάρτιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πάντως επιμένει ότι η χώρα του θα φύγει από την Ε.Ε. στο τέλος του μήνα με ή χωρίς συμφωνία, παρόλο που Βρετανοί βουλευτές είναι αποφασισμένοι να πιέσουν για μια ακόμη καθυστέρηση παρά να βρεθούν αντιμέτωποι με μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία που θα μπορούσε να προκαλέσει χάος. 

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε την Τρίτη ότι η κύρια πρόκληση πλέον είναι να μετατραπούν οι βρετανικές προτάσεις για το ζήτημα των συνόρων με την Ιρλανδία σε κάτι νομικά δεσμευτικό. 

Τόνισε επίσης ότι θέλει μια ξεκάθαρη απάντηση έως την Τετάρτη το πρωί ώστε οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να προετοιμαστούν για την διήμερη Σύνοδο που αρχίζει την Πέμπτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή