Ιαπωνία: Αστεγοι εκδιώχθηκαν από καταφύγιο εν μέσω τυφώνα

Ιαπωνία: Αστεγοι εκδιώχθηκαν από καταφύγιο εν μέσω τυφώνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΚΙΟ. Από καταφύγιο στα περίχωρα του Τόκιο κατά τη διάρκεια του τυφώνα «Χαγκίμπις» εκδιώχθηκαν δύο άστεγοι, επειδή δεν διέθεταν διεύθυνση κατοικίας. Το περιστατικό, που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι δύο άστεγοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο καταφύγιο, στην εργατική συνοικία Τάιτο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, οδήγησε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σινζό Αμπε να δηλώσει ότι τα καταφύγια για τους τυφώνες πρέπει να είναι ανοικτά σε όλους.

Στην ερώτηση υπαλλήλου του δήμου για τον τόπο κατοικίας τους, οι δύο άστεγοι απάντησαν ότι δεν διαθέτουν κατοικία και τότε ο υπάλληλος τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Ο ένας από τους δύο κατέφυγε κάτω από γέφυρα γειτονικού αυτοκινητόδρομου. Ο τυφώνας «Χαγκίμπις» προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 66 ανθρώπων. «Αυτή είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020;

Οι κάτοικοι ξένων χωρών θα διαβάσουν γι’ αυτό και θα θεωρήσουν ότι η χώρα μας είναι φρικτή», έγραφε χθες Ιάπωνας χρήστης του Twitter.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 1.200 άστεγους στο Τόκιο διαβιούν σε πάρκα και κάτω από γέφυρες, αποφεύγοντας να έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή