Ερντογάν σε Κούρδους: Παραδοθείτε και σταματάω την επιχείρηση

Ερντογάν σε Κούρδους: Παραδοθείτε και σταματάω την επιχείρηση

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία θα τερματιστεί εάν οι Κουρδικοί μαχητές στην περιοχή – οι «τρομοκράτες» όπως τους αποκαλεί – παραδώσουν τα όπλα τους και αποσυρθούν από την «ζώνη ασφαλείας», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια των εργασιών του κόμματός του (ΑΚΡ) στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η ταχύτερη λύση για να τερματιστεί  ο πόλεμος είναι οι Κούρδοι μαχητές να παραδώσουν τα όπλα τους και να αποσυρθούν από την ζώνη βάθους 32 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Η επιχείρηση θα τερματιστεί μετά την εγκαθίδρυση της «ζώνης ασφαλείας» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Η πρότασή μας είναι η ακόλουθη: αμέσως, απόψε, όλοι οι τρομοκράτες καταθέτουν τα όπλα και τον εξοπλισμό τους, καταστρέφουν όλες τις οχυρώσεις τους και αποσύρονται από τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε ορίσει» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όταν θα έχει γίνει αυτό από τη Μάνμπιτζ έως τα σύνορα με το Ιράκ, τότε η επιχείρησή μας "Πηγή Ειρήνης" θα τελειώσει», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι η θέση της Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Ορισμένοι ηγέτες προσπαθούν να διεξαγάγουν μια διαμεσολάβηση. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, να καθήσει στο ίδιο τραπέζι με μια τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθαρίζοντας: «Δεν γυρεύουμε έναν μεσολαβητή, δεν τον έχουμε ανάγκη», είπε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απέρριψε κατηγορηματικά χθες Τρίτη την αμερικανική απαίτηση να κηρυχθεί εκεχειρία στη βόρεια Συρία, ενώ π αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη με τον Ερντογάν, με σκοπόνα εξασφαλίσει «άμεση κατάπαυση του πυρός» σην περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή