Η Πελόζι αποχώρησε από τη συνάντηση με Τραμπ – Για «ακατανόητη» απόφαση κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος

Η Πελόζι αποχώρησε από τη συνάντηση με Τραμπ – Για «ακατανόητη» απόφαση κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ σε δήλωσή της χαρακτήρισε την απόφαση της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι να αποχωρήσει από την χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ως «ακατανόητ», σημειώνοντας επίσης ότι «δεν προκάλεσε έκπληξη».

Η ίδια πρόσθεσε ότι μετά την «επιλογή» των Δημοκρατικών να «ορμήσουν έξω» από την συνάντηση, οι Ρεπουμπλικάνοι που παρέμειναν είχαν μία εποικοδομητική συνάντηση.

Από την πλευρά της η Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος συντόμευσαν μία συνάντηση που είχαν χθες με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όταν ο ίδιος «ήταν σε σύγχυση», καθώς έμαθε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδίκασε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία, ενώ δεν έδωσε κάποια ένδειξη για την ύπαρξη ενός σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε την Πελόζι ως μία «πολιτικό τρίτης κλάσης» και η συνάντηση στον Λευκό Οίκο υποβαθμίστηκε σε μία ανταλλαγή λίβελων, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους, ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ και ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Στένι Χόγερ.

Αργότερα, σε δηλώσεις που έκανε στο Καπιτώλιο, η Πελόζι είπε ότι ο Τραμπ της είπε ότι είναι μία πολιτικός «της τρίτης δημοτικού».

«Σε αυτό που ήμασταν μάρτυρες από την μεριά του προέδρου, ήταν σε σύγχυση. Είναι λυπηρό να το λέω», είπε η Πελόζι κατά την αποχώρησή της.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε χθες το βράδυ στο Twitter: «Η σύγχυση της νευρικής και της ψυχικά ασταθής, Πελόζι!»

Η ανάρτηση αυτή συνοδεύτηκε με μία φωτογραφία της Πελόζι στην διάρκεια της συνάντησης να δείχνει επιδεικτικά τον Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί είχαν προσδοκίες για την συνάντηση, ενώ μετά την έξοδό τους εξέφρασαν παράπονα, καθώς ανέμεναν από τον Αμερικανό πρόεδρο να τους παρουσιάσει λεπτομέρειες για ένα σχέδιο αντιμετώπισης της «κρίσης» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην στην Συρία.

Ωστόσο, αντί για την ανακοίνωση ενός σχεδίου οι Δημοκρατικοί ήρθαν αντιμέτωποι με μία υποτιμητική γλώσσα από τον πρόεδρο για τους Δημοκρατικούς που είναι μέλη του Κογκρέσου, αλλά και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η απόφαση του προέδρου Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων πριν την έναρξη των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων την προηγούμενη εβδομάδα στα βόρεια της Συρίας, κατά των Κούρδων μαχητών που ήταν σύμμαχοι των ΗΠΑ κι έμειναν χωρίς προστασία, έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής στην Ουάσιγκτον, ακόμη και από τους Ρεπουμπλικάνους.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες και οι Κούρδοι μαχητές πολέμησαν μαζί κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ χιλιάδες τζιχαντιστών παρέμειναν κρατούμενοι σε φυλακές υπό τον έλεγχο των Κούρδων στην Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή