Απόφαση για δοκιμαστική λειτουργία του Γραμματικού

Απόφαση για δοκιμαστική λειτουργία του Γραμματικού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «δοκιμαστική» λειτουργία της εγκατάστασης στο Γραμματικό αποφάσισε την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σε μια απόφαση που υποστήριξαν οι παρατάξεις του περιφερειάρχη κ. Πατούλη και της κ. Ρένας Δούρου.

Ο κ. Πατούλης δεσμεύθηκε, «απόλυτα» όπως τόνισε, πως «δεν θα δημιουργηθεί στην περιοχή μια “νέα Φυλή”, όπου θάβονται μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτα και χωρίς επεξεργασία σκουπίδια. Αντίθετα, στο Γραμματικό θα λειτουργήσει η εγκατάσταση ως χώρος υποδοχής αδρανών υπολειμμάτων».

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε πως τα αδρανή υπολείμματα, που θα κατευθύνονται στην εγκατάσταση, «θα προέρχονται μόνο από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης της γύρω περιοχής». Ενα από τα βασικά επιχειρήματα της περιφερειακής αρχής υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής ήταν η αποφυγή της επιστροφής στην Ευρωπαϊκή Ενωση ποσού περίπου 20 εκατ. ευρώ, ως συνέπεια της «απένταξης του έργου από τη χρηματοδότηση».

Το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί προχθές, αλλά σε άλλη ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Την απόφαση ψήφισαν η «Νέα Αρχή για την Αττική» (η παράταξη του κ. Πατούλη), η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Δύναμη Ζωής» της κ. Δούρου, ενώ καταψήφισαν η παράταξη «Δημιουργία Ξανά» και «Οικολογική Συμμαχία». Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» του κ. Γ. Σγουρού (υποστηριζόμενη από το ΚΙΝΑΛ), «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ), «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και «Ανυπότακτη Αττική» (ΛΑΕ).

«Σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις, οι οποίες επέλεξαν τη φυγή όταν κλήθηκαν να πάρουν μία απόφαση που αφορά χιλιάδες πολίτες, εμείς μακριά από λαϊκισμούς και ιδεοληψίες, δίνουμε λύσεις», τόνισε ο κ. Πατούλης. Από την πλευρά της η κ. Δούρου, απευθυνόμενη στην περιφερειακή Αρχή τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε να ξηλώσετε τον περιφερειακό σχεδιασμό, όσο κι αν σας πιέζει ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός».

Οι τέσσερις παρατάξεις που απείχαν από την ψηφοφορία καταγγέλλουν, με τον δικό της τρόπο η κάθε μία, πως έθεσαν το θέμα των απορριμμάτων στο Π.Σ. κυρίως για να ανακληθεί η απόφαση επέκτασης του ΧΥΤΑ της Φυλής. Αντί για να συζητηθεί αυτό όμως, επισημαίνουν, αιφνιδιαστικά ελήφθη απόφαση για να ανοίξει και το Γραμματικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή