Συγκινημένος ο Γιούνκερ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες

Συγκινημένος ο Γιούνκερ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία τους συνέντευξη Τύπου πριν την λήξη της θητείας τους έδωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες –  στο τέλος της συνόδου κορυφής– οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου .

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ντόναλντ Τουσκ εμφανίστηκαν ενώπιων των δημοσιογράφων για τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις του, σε μία κατάμεστη αίθουσα, εμφανώς συγκινημένοι.

Συγκινημένος ο Γιούνκερ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες-1

Στην τελευταία Σύνοδος Κορυφής στην οποία συμμετείχε, την 147η, οι ηγέτες της ΕΕ τίμησαν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με αναμνηστικές φωτογραφίες ενώ ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος: «Θα είμαι πάντα περήφανος, μέχρι το τέλος της ζωής μου, που υπηρέτησα την Ευρώπη». 

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, και οι δύο πολιτικοί διαφώνησαν με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην  ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Ο Γιούνκερ έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος» και προειδοποίησε ότι «αν η ΕΕ θέλει να τη σέβονται, πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις της». 

Συγκινημένος ο Γιούνκερ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή