«Το έγκλημα δεν έχει φύλο»: Η νέα καμπάνια της Europol για τις «πιο καταζητούμενες» γυναίκες

«Το έγκλημα δεν έχει φύλο»: Η νέα καμπάνια της Europol για τις «πιο καταζητούμενες» γυναίκες

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη μίας καμπάνιας για την παρουσίαση στο ευρύ κοινό των «πιο καταζητούμενων» γυναικών σε χώρες της ΕΕ, οι οποίες κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά και οργανωμένα εγκλήματα, ανακοίνωσε η Europol.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση του εγκλήματος έχει δημιουργήσει μία σχετική ιστοσελίδα, στην οποία οι εικόνες των φυγάδων καλύπτονται με μάσκες, τις οποίες μπορεί να βγάλει ο επισκέπτης, αποκαλύπτοντας έτσι την εκάστοτε ταυτότητα του καταζητούμενου.

Σύμφωνα με την Europol, σκοπός της καμπάνιας είναι να τονιστεί, ότι οι γυναίκες είναι εξίσου ικανές να διαπράξουν σοβαρά εγκλήματα όσο και οι άντρες. Εντούτοις, αυτό δεν αναιρεί το δεδομένο, ότι βάσει των περισσότερων στατιστικών στοιχείων, οι άντρες προηγούνται παγκοσμίως κατά πολύ στις διάφορες εκφάνσεις της σοβαρής παραβατικής συμπεριφοράς.

Πιο ειδικά, στην ιστοσελίδα, η οποία φέρει το όνομα «Το έγκλημα δεν έχει φύλο» (Crime Has No Gender), περιλαμβάνονται τα προφίλ 21 καταζητούμενων κατηγορούμενων ή καταδικασμένων για σοβαρά εγκλήματα, εκ των οποίων οι 18 είναι γυναίκες και οι τρεις άντρες. Το φύλο κάθε καταζητούμενου παραμένει σκοπίμως κρυφό, μέχρι την αφαίρεση της μάσκας από το πρόσωπο του.

Μεταξύ των προσωπών αυτών περιλαμβάνονται οι Ελένα Πουζίρεβιτς, οι οποία έβαλε παρανόμως εννέα Ρωσίδες στην Ισπανία και της ανάγκασε να εργαστούν στη βιομηχανία του σεξ, και η Αντζελίνα Σατζούκα, η οποία καταζητείται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου μίας γυναίκας στη Ρίγα, πριν από πέντε χρόνια.

Η ιστοσελίδα αποτελεί μία προέκταση ενός υπάρχοντος ιστότοπου με την ονομασία «EU Most Wanted», ο οποίος δημιουργήθηκε από την Europol το 2016, και σκοπός της είναι απλώς να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης των συγκεκριμένων φυγάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή