Ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε την Ουκρανία για πληροφορίες

Ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε την Ουκρανία για πληροφορίες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με κατακράτηση αμυντικής βοήθειας απείλησε την Ουκρανία ο πρόεδρος Τραμπ, εφόσον το Κίεβο δεν διέταζε τη διενέργεια έρευνας γύρω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ, σύμφωνα με παραδοχή του υπηρεσιακού προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Μικ Μαλβέινι.

Απαντώντας την Πέμπτη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μαλβέινι είπε για τον πρόεδρο Τραμπ: «Μου είχε μιλήσει στο παρελθόν για τη διαφθορά στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος και για τον λόγο αυτόν κατακρατήσαμε τα κεφάλαια. Αυτό γίνεται συνέχεια στη διπλωματία. Ξεπεράστε το. Πάντα θα υπάρχει άσκηση επιρροής στη διπλωματική σκηνή». Σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση συνομιλίας μεταξύ του Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, στις 25 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος θέτει το ζήτημα της αμυντικής βοήθειας, η οποία δεν είχε παραδοθεί, προτού πει: «Θα ήθελα να μου κάνετε μια χάρη, γιατί η χώρα μας έχει υποστεί πολλά και η Ουκρανία γνωρίζει πολλά γι’ αυτό. Θέλω να βρείτε τι συνέβη με την Ουκρανία και τους υπολογιστές των Δημοκρατικών».

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζιουλιάνι, προσπάθησε να εντοπίσει τον επίμαχο διακομιστή (server) των Δημοκρατικών, ερευνώντας παράλληλα τον διορισμό του Χάντερ Μπάιντεν στο διοικητικό συμβούλιο ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή