Τραμπ: «Απάτη εναντίον μου και κατά του Ρεπουμπλικανικού κόμματος η υπόθεση της Ουκρανίας»

Τραμπ: «Απάτη εναντίον μου και κατά του Ρεπουμπλικανικού κόμματος η υπόθεση της Ουκρανίας»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή είναι μία απάτη που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα από τους Δημοκρατικούς κατά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και εναντίον μου. Ήταν για ένα έξοχο τηλεφώνημα που είχα με τον Ουκρανό πρόεδρο. Ο ίδιος (ο Ουκρανός πρόεδρος) το έχει τονίσει “ΟΧΙ ΠΙΕΣΗ!, έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ σε μια σειρά αναρτήσεων του στο Twitter, αργότερα χθες με σαφή αναφορά στην υπόθεση της Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις του υπηρεσιακού προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι την προηγούμενη εβδομάδα με τις οποίες άφησε να εννοηθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέμενε ανταλλάγματα, στην άσκηση της πολιτικής του απέναντι στην Ουκρανία και ιδιαίτερα για την χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, έγιναν μετά την προσπάθεια που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ κατά τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να πείσει ότι δεν έκανε κάτι λάθος.

Έτσι, οι δηλώσεις του Μαλβέινι υποβάθμισαν το κεντρικό επιχείρημα του Αμερικανού προέδρου και των συμβούλων του, κατά της επίσημης έρευνας για την παραπομπή του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τους Δημοκρατικούς στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Μαλβέινι δήλωσε χθες ότι δεν προσέφερε την παραίτησή του μετά το επεισόδιο (με την δήλωσή του), αλλά ούτε και η πιθανότητα της παραίτησής του συζητήθηκε στον Λευκό Οίκο.

«Σίγουρα και θετικά όχι. Είμαι ευτυχισμένος που δουλεύω εκεί. Αν είχα την τέλεια συνέντευξη Τύπου; Όχι, αλλά ξανά τα γεγονότα είναι στην μεριά μας… Σκέφτομαι ακόμη ότι κάνω που καλά την δουλειά μου ως προσωπάρχης και νομίζω πως ο πρόεδρος συμφωνεί, δήλωσε χθες ο ίδιος στην εκπομπή “Fox News Sunday”».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ που επιδιώκει την επανεκλογή του, το 2020, έχει δηλώσει ότι η διάθεση της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο πάγωσε, καθώς ο ίδιος πίστευε πως θα έπρεπε να συνεισφέρουν και οι ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Μαλβέινι δήλωσε χθες πως η ευρωπαϊκή βοήθεια ήταν ένα σημείο ανησυχίας σε συνδυασμό με την διαφθορά στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι τελικά «η βοήθεια χορηγήθηκε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή