Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες αναταραχές στη Χιλή (Φωτογραφίες)

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες αναταραχές στη Χιλή (Φωτογραφίες)

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές που συγκλόνισαν τη Χιλή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνήτης του Σαντιάγο, Κάρλα Ρουμπιλάρ, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον προηγούμενο απολογισμό επτά νεκρών.

«Ο αριθμός των νεκρών στη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχει φθάσει τους έντεκα. Είχαμε τρεις νεκρούς προχθές (Σάββατο) και οκτώ χθες Κυριακή», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες αναταραχές στη Χιλή (Φωτογραφίες)-1

Στο μεταξύ, το συνδικάτο των εργαζομένων στο ορυχείο χαλκού «Escondida BHP» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ολοήμερη απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές στη Χιλή, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του συνδικάτου στο πρακτορείο Reuters.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες αναταραχές στη Χιλή (Φωτογραφίες)-2

«Η απεργία είναι προειδοποιητική», δήλωσε ο Πατρίσιο Τάπια, πρόεδρος του συνδικάτου Union #1 του Escondida. Είπε πως οι εργάτες θα απεργήσουν «σε τουλάχιστον μία βάρδια» αύριο.

Ο υπουργός Ορυχείων Μπάλντο Προκούρικα δήλωσε στο Reuters αργά το βράδυ της Κυριακής πως τα ορυχεία της χώρας λειτούργησαν κανονικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις βίαιες αναταραχές στη Χιλή (Φωτογραφίες)-3

Η Escondida είναι το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή