Brexit: «Όχι» σε νέα ψηφοφορία από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων (βίντεο)

Brexit: «Όχι» σε νέα ψηφοφορία από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων (βίντεο)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, αποφάσισε σήμερα να μην επιτρέψει  την πρόταση του βρετανού πρωθυπουργού  για νέα  ψηφοφορία επί της συμφωνίας για το Brexit, έπειτα από μία πρώτη ήττα κατά την έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο.

Ο Mr Order, Τζον Μπέρκοου, που κατηγορείται από ορισμένους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές της εξόδου από την ΕΕ ότι αντιτίθεται στο Brexit, αρνήθηκε  να θέσει και πάλι το κείμενο της συμφωνίας σε ψηφοφορία, λέγοντας ότι  η κυβέρνηση έκανε ήδη μία απόπειρα το Σάββατο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του σώματος και απέτυχε.

«Η σημερνή κίνηση (της κυβέρνησης) και οι σημερινές συνθήκες είναι ουσιαστικά οι ίδιες με τις συνθήκες του Σαββάτου. Το Σώμα έχει αποφασίσει το θέμα. Μία νέα ψηφοφορία θα ήταν απλά μία άτακτη επανάληψη» δήλωσε ο Μπέρκουυ.

Το Λονδίνο απέσπασε την περασμένη εβδομάδα μία νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το «διαζύγιο», αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναγκάσθηκε θα ζητήσει νέα αναβολή της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία εξετάζει το αίτημά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή