Γουίλμπουρ Ρος: Οι επιπλέον δασμοί στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αποφευχθούν

Γουίλμπουρ Ρος: Οι επιπλέον δασμοί στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αποφευχθούν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Financial Times που κυκλοφορεί σήμερα ότι ενδέχεται να αποφευχθεί η επιβολή επιπρόσθετων δασμών στα αυτοκίνητα, τα ανταλλακτικά τους και άλλα συναφή είδη που εισάγονται στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω νέων διαπραγματεύσεων.

«Μία [επιλογή] θα ήταν να πω “δεν πρόκειται να κάνω τίποτα”, μια δεύτερη θα ήταν να επιβάλλω [επιπρόσθετους] δασμούς σε κάποια ή σε όλες [τις χώρες μέλη της ΕΕ]… η τρίτη θα μπορούσε να είναι μια διαπραγμάτευση κάποιας μορφής», τόνισε ο Ρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική οικονομική εφημερίδα και δημοσιεύεται σήμερα, αναφερόμενος στις επιλογές που θα προτείνει να εξετάσει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις συνομιλίες με την Κίνα με σκοπό να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ο Ρος είπε πως το Πεκίνο εφαρμόζει «με καλή πίστη» τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τον Οκτώβριο να προχωρήσει σε μεγάλες αγορές αγροδιατροφικών προϊόντων αμερικανικής προέλευσης.

Ακόμη, καθώς η γενική άδεια την οποία έχει δώσει η κυβέρνηση Τραμπ σε αμερικανικές εταιρείες να προμηθεύουν τη Huawei οδεύει να λήξει τον Νοέμβριο, ο Ρος είπε στην εφημερίδα ότι η προθεσμία αυτή δεν είναι ανελαστική και ενδέχεται να δοθεί παράταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή