Ενθρονίστηκε ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο

Ενθρονίστηκε ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθρονίστηκε χθες στο Τόκιο ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο της Ιαπωνίας, σε μια εξαιρετικά πολύπλοκη και παραδοσιακή τελετή, καίτοι ανέλαβε τα καθήκοντά του ήδη από τον Μάιο, μετά την παραίτηση του πατέρα του αυτοκράτορα Ακιχίτο.

Κατά τη χθεσινή «Σοκούι Νο Ρέι» (τελετή ενθρόνισης), ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο, ντυμένος με πορτοκαλοκίτρινο ένδυμα  που φορούν αποκλειστικά οι αυτοκράτορες σε ειδικές τελετές, κάθισε στον ύψους 6,5 μ. θρόνο Τακαμικούρα, ο οποίος φυλάσσεται στην αρχαία πρωτεύουσα Κιότο.

«Ορκίζομαι ότι θα πράττω ακολούθως προς το σύνταγμα και θα εκπληρώσω τις ευθύνες μου, ως σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού. Θα προσδοκώ την ευτυχία του λαού και την ειρήνη στον κόσμο.

Ελπίζω ότι η χώρα μας, χάρη στην προσπάθεια του λαού, θα αναπτυχθεί περαιτέρω και θα συμβάλλει στην φιλία και την ειρήνη της διεθνούς κοινότητας, αλλά και στην ευδαιμονία της ανθρωπότητας», δήλωσε.

Η σύζυγός του, αυτοκράτειρα Μασάκο, ντυμένη με δώδεκα στρώματα ενδυμάτων, καθόταν δίπλα του σε μικρότερο και πιο χαμηλό  θρόνο, τον Μικοντάι.

Τον συγχαρητήριο λόγο εκφώνησε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε και αμέσως μετά οι παρευρισκόμενοι ξεσπάσαν σε ζητωκραυγές φωνάζοντας «Μπανζάι», που σημαίνει «Ζήτω ο αυτοκράτορας».

Εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αυτοκρατορικό ανάκτορο του Τόκιο χθες παρά τη δυνατή βροχή. «Σήμερα είναι πολύ σημαντική ημέρα για τον νέο αυτοκράτορα και τη σύζυγό του», δήλωσε ο 78χρονος Σουίτσι Χατσινούμα, που ταξίδεψε πολλές ώρες μέχρι το Τόκιο. «Αισθάνομαι ότι ο αυτοκράτορας είναι πιο κοντά μας, συγκριτικά με το παρελθόν, και θέλω να στείλει μήνυμα ειρήνης».

Η βροχή, λίγο προτού αρχίσει η τελετή, σταμάτησε και ο ουρανός καθάρισε από τα βαριά σύννεφα, γεγονός που από πολλούς θεωρήθηκε καλός οιωνός. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι εμφανίστηκε και ουράνιο τόξο.

Η ενθρόνιση του Ναρουχίτο πραγματοποιήθηκε ενώ η χώρα θρηνεί τον θάνατο 80 ανθρώπων από τον τυφώνα «Χαγκίμπις». Μάλιστα, η εορταστική παρέλαση της ενθρόνισης αναβλήθηκε από σεβασμό στα θύματα του «Χαγκίμπις» και τις οικογένειές τους και θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου. Τέλος, επί τη ευκαιρία της χθεσινής ημέρας, ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο απένειμε χάρη σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί για ελάσσονα αδικήματα όπως παραβιάσεις του ΚΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή