Το μήνυμα του Γκουτέρες για την Ημέρα Ηνωμένων Εθνών: Ας δώσουμε ώθηση στην ευημερία των λαών

Το μήνυμα του Γκουτέρες για την Ημέρα Ηνωμένων Εθνών: Ας δώσουμε ώθηση στην ευημερία των λαών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αγώνα του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης και την προσφορά του σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις αναφέρεται στο μήνυμα του για την 24η Οκτωβρίου, ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, ο ΓΓ του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουτέρες, η «Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζει τα διαχρονικά ιδανικά του Χάρτη που υιοθετήθηκε αυτήν την ημερομηνία, πριν από 74 χρόνια.

«Μέσα στην παγκόσμια φουρτουνιασμένη θάλασσα» ο Χάρτης παραμένει η κοινή μας ηθική άγκυρα σημειώνει ο κ. Γκουτέρες, ο οποίος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του ΟΗΕ «για μία δίκαιη παγκοσμιοποίηση και για θαρραλέα δράση για το κλίμα».

Αναφερόμενος, τέλος, στην 75η επέτειο της Ημέρας των ΗΕ, το 2020, υπογραμμίζει ότι «Αυτό το ορόσημο είναι μια κρίσιμη στιγμή για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας μαζί» και καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να συμμετάσχουν στη συζήτηση: «Μαζί, ας δώσουμε ώθηση στην ευημερία των λαών του κόσμου» καταλήγει στο μήνυμά του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή