Στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αμπελώνες και σπίτια στην Καλιφόρνια (φωτογραφίες)

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αμπελώνες και σπίτια στην Καλιφόρνια (φωτογραφίες)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φως της ημέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής που αφήνουν πίσω τους οι τεράστιες φωτιές που κατακαίνε εδώ και σχεδόν ένα μήνα διάφορες περιοχές στο νότιο τμήμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αμπελώνες και σπίτια στην Καλιφόρνια (φωτογραφίες)-1

Συνολικά, οι αρχές έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι, καθώς πυρκαγιές έχουν ήδη απανθρακώσει χιλιάδες στρέμματα σε διάφορες περιοχές και συνέχιζαν να μαίνονται χθες Πέμπτη.

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αμπελώνες και σπίτια στην Καλιφόρνια (φωτογραφίες)-2

Σε μια περιοχή με αμπελώνες, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, η φωτιά  Kincade – για τρίτη μέρα – σαρώνεις το πέρασμά της, αμπελώνες και σπίτια ενώ περίπου 500 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων και αεροσκαφών, καταβάλουν  απεγνωσμένα προσπάθειες να την περιορίσουν, χωρίς να καταφέρουν.

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αμπελώνες και σπίτια στην Καλιφόρνια (φωτογραφίες)-3

Μέχρι στιγμής έχει κάψει 20.000 στρέμματα,  και πολλά οικήματα, ο αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός. Οι αρχές έδωσαν εντολή σε 2.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τη μικρή πόλη Γκάιζερβιλ και αμπελώνες που βρίσκονται στα όριά της. 

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αμπελώνες και σπίτια στην Καλιφόρνια (φωτογραφίες)-4

Μία δεύτερη φωτιά που ξέσπασε κοντά στη Σάντα Κλαρίτα, η φωτιά Tick , βόρεια του Λος Άντζελες, μέσα σε λίγες ώρες έκαψε  20.000 στρέμματα εκτάσεων με θάμνους και μπήκε σε κατοικημένη περιοχή, τυλίγοντας στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι κάτοικοι είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αμπελώνες και σπίτια στην Καλιφόρνια (φωτογραφίες)-5

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε 180.000 πελάτες στη βόρεια Καλιφόρνια χθες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σπινθήρες από γραμμές υψηλής τάσης να προκαλέσουν φωτιές όπως είχε συμβεί στην περίπτωση της «Camp Fire», που σάρωσε τον Νοέμβριο του 2018 τη μικρή πόλη Παραντάις, στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, αφήνοντας πίσω της 86 νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή