Ερντογάν: Σημείο καμπής στη μάχη κατά της τρομοκρατίας ο θάνατος του Μπαγκντάντι

Ερντογάν: Σημείο καμπής στη μάχη κατά της τρομοκρατίας ο θάνατος του Μπαγκντάντι

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θάνατος του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αποτελεί ένα σημείο καμπής στον κοινό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία χαιρετίζει την εξέλιξη, επισήμανε επίσης ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Aγκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Φαχρετίν Αλτούν, υψηλόβαθμος συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, είχε τονίσει:

«Η Τουρκία είναι υπερήφανη που βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, να φέρουν στη δικαιοσύνη έναν περιβόητο τρομοκράτη … Θυμόμαστε σήμερα τους αμάχους θύματα του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και τους ήρωες στρατιωτικούς μας που έχασαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τον κόσμο από τους τρομοκράτες του Νταές. Η Τουρκία, η οποία υπήρξε ανάχωμα εναντίον της τρομοκρατίας, θα συνεχίσει να εργάζεται στενά μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Είναι καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να νικήσουμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στην περιοχή χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Anadolu

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή