Επίθεση σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιράκ

Επίθεση σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιράκ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο οβίδες έπληξαν σήμερα στρατιωτική βάση στη βόρεια Βαγδάτη, όπου έχουν σταθμεύσει Αμερικανοί στρατιώτες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μια τρίτη οβίδα προσγειώθηκε περιμετρικά της βάσης Τάτζι, όμως δεν εξερράγη, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Η επίθεση, για την οποία δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης, διαπράχθηκε, ενώ το Ιράκ κλονίζεται από τις αρχές του μήνα από πρωτοφανείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 250 ανθρώπους.

Επίσης, την προηούμενη ημέρα, η Βαγδάτη ανακοίνωσε  πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του Ιράκ ήταν αυτή που εντόπισε τη θέση στην οποία βρισκόταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους- επίσης Ιρακινός –  Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πραγματοποίησαν επιδρομή και τον σκότωσαν.

Τις προηγούμενες μέρες, περίπου 1.000 αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν να αποσύρονται από τη βόρεια Συρία για να μεταφερθούν στο δυτικό Ιράκ και να συνεχίσουν την εκστρατεία ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και «να βοηθούν στην άμυνα του Ιράκ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή