Ομάδες αυτοκτονίας έτοιμες για δράση

Ομάδες αυτοκτονίας έτοιμες για δράση

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηγεσία των Ταλιμπάν διέταξε ομάδες που δρουν ως καμικάζι αυτοκτονίας να πλήξουν αμερικανικούς στόχους ή στρατεύματα της Βόρειας Συμμαχίας, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η αντίστασή τους στις χερσαίες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, δόθηκε άδεια σε ομάδες μαχητών να ζώσουν το σώμα τους και να σωρεύσουν στα οχήματά τους εκρηκτικά για να εξαπολύσουν στη συνέχεια μεγάλης ισχύος επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του εχθρού, παρ’ ότι το Ισλάμ απαγορεύει την αυτοκτονία.

Η μανία των Ταλιμπάν να καταφέρουν το ισχυρότερο δυνατό πλήγμα, προκαλώντας τους περισσότερους θανάτους στις αμερικανικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, τους έχει πείσει να καταφύγουν σε μια τακτική που αιματοκύλησε τις ινδικές δυνάμεις ασφαλείας στο Κασμίρ. Οι πολεμιστές που θέλουν να κάνουν την υπέρτατη θυσία είναι γνωστοί ως «φενταγίν» και εκπαιδεύτηκαν στο Αφγανιστάν υπό την εποπτεία των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, του δικτύου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που θεωρούν «ιερό» τον πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ. Αραβες και Πακιστανοί σκληροπυρηνικοί οργανώνουν τις τελευταίες εβδομάδες την αντίσταση των Ταλιμπάν, παραμερίζοντας τους θεωρούμενους μετριοπαθείς Αφγανούς.

Ο εκπρόσωπος της Βόρειας Συμμαχίας στο Νέο Δελχί, Σαρντάρ Αχμέντια, υποστήριξε ότι ο μουλάς Ομάρ, ηγέτης των Ταλιμπάν, κινητοποίησε τους «φενταγίν» με τους οποίους συναντήθηκε στο Κανταχάρ την περασμένη εβδομάδα.

Οι καμικάζι αυτοκτονίας εκπαιδεύονται στις μεθόδους κομάντο, ώστε να πλήξουν βάσεις των ΗΠΑ και αποθήκες εφοδίων σε γειτονικά κράτη, όπως το Τατζικιστάν. Επίσης, κάθε είδους οχήματα κατάφορτα με εκρηκτικά πιθανώς να κινηθούν εναντίον των στρατευμάτων της Βόρειας Συμμαχίας που προσπαθούν να καταλάβουν το Μαζάρ ι Σαρίφ. Εξάλλου, στρατιώτης Ταλιμπάν που αυτομόλησε στους αντιπάλους δήλωσε στον Guardan ότι όσοι πιλότοι θελήσουν να μεταβληθούν σε καμικάζι, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παλιά σοβιετικά βομβαρδιστικά, που εξακολουθούν να βρίσκονται κρυμμένα καθώς δεν καταστράφηκαν από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς.

Η πακιστανική εφημερίδα Frontier Post, επικαλούμενη πηγή των Ταλιμπάν, ανέφερε ότι ήδη κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις «φενταγίν» υπό την καθοδήγηση Μαροκινού που έχει διασυνδέσεις με παλαιστινιακές ομάδες, οι οποίες στο παρελθόν πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή