Οι σοροί 42 ανθρώπων εντοπίστηκαν στο Μεξικό

Οι σοροί 42 ανθρώπων εντοπίστηκαν στο Μεξικό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ. Τις σορούς 42 ανθρώπων σε οικόπεδο της πολιτείας Σονόρα, στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, εντόπισαν οι Αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση οργάνωσης για την εξεύρεση αγνοουμένων στη χώρα. Ειδικότερα, οι σκελετοί 40 ανθρώπων και οι σοροί δύο προσφάτως δολοφονηθέντων θυμάτων ανακαλύφθηκαν κοντά στο θέρετρο Πουέρτο Πενάσκο.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί στο Μεξικό κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών εξαιτίας της έξαρσης του πολέμου μεταξύ των πολιτειακών αρχών και των πανίσχυρων καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών. Η αντιμετώπιση του κύματος βίας έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσπάθειας του νέου προέδρου του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Οβραδόρ, για ειρήνευση στη χώρα και λήξη του άτυπου πολέμου με τις συμμορίες.

Δύο από τα λείψανα που βρέθηκαν στη Σονόρα ανήκουν σε γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι 40 σκελετοί σε άνδρες. Η Σέσιλ Φλόρες, επικεφαλής της οργάνωσης «Μητέρες της Σονόρα», δήλωσε ότι η οργάνωσή της θα συνεχίσει την έρευνα στην τοποθεσία αυτή, 8 χλμ. έξω από το Πουέρτο Πενάσκο, και μετά την ολοκλήρωση του έργου της αστυνομίας. Η Φλόρες αναζητούσε τον εξαφανισμένο γιο της εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ ίδρυσε την οργάνωση μετά την εξαφάνιση και δεύτερου παιδιού της, την περασμένη άνοιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή