Σε πύρινο κλοιό η προεδρική βιβλιοθήκη «Ρόναλντ Ρέιγκαν»

Σε πύρινο κλοιό η προεδρική βιβλιοθήκη «Ρόναλντ Ρέιγκαν»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Απειλητικά κινήθηκε χθες δασική πυρκαγιά, μία από τις πολλές που αποτεφρώνουν τη νότια Καλιφόρνια, εξαναγκάζοντας την εκκένωση της προεδρικής βιβλιοθήκης Ρόναλντ Ρέιγκαν και των γειτονικών κατοικιών.

Η νέα πύρινη εστία ξέσπασε λίγο πριν από την αυγή στην κοιλάδα Σίμι, βόρεια του Λος Αντζελες, και γρήγορα απέκτησε μεγάλες διαστάσεις, κατακαίγοντας έκταση περίπου 3.900 στρεμμάτων. Η εκπρόσωπος Τύπου της βιβλιοθήκης, Μελίσα Γκίλερ, δήλωσε ότι μέχρι χθες το μεσημέρι το μουσείο δεν είχε υποστεί ζημιές.

Οι πύρινες γλώσσες, ωστόσο, βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 27 μέτρων από το οίκημα, το οποίο προστάτευαν πυροσβεστικά αεροσκάφη με συνεχείς ρίψεις νερού.

Το ζεύγος Ρέιγκαν έχει ταφεί κοντά στην προεδρική βιβλιοθήκη, οι υπεύθυνοι της οποίας φέρνουν εκεί κάθε χρόνο εκατοντάδες κατσίκες, για να καθαρίσουν την έκταση από τη χαμηλή βλάστηση, αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο καταστροφικής πυρκαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή