Ισραηλινό drone κατέπεσε στον νότιο Λίβανο

Ισραηλινό drone κατέπεσε στον νότιο Λίβανο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) κατέπεσε χθες σε περιοχή του νότιου Λιβάνου, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι το αεροσκάφος δέχθηκε πυρά ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι αντιαεροπορικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο προς το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, χωρίς ωστόσο να το καταρρίψει. Το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο του Λιβάνου, NNA, ανέφερε ότι, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην κωμόπολη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου, την ώρα που το ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιούσε υπερπτήση στην περιοχή, η οποία αποτελεί προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Ισραήλ και Χεζμπολάχ πολέμησαν επί ένα μήνα το 2006, με τον ισραηλινό στρατό να υφίσταται σοβαρές απώλειες στην επιχείρηση εκείνη. Στο μεταξύ, η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολάχ στο λιβανικό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε χθες ότι η παραίτηση του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι οδηγεί στην απώλεια πολύτιμου χρόνου για την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά της, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, η Χεζμπολάχ υπογράμμισε την ανάγκη κοινοβουλευτικού διαλόγου με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. «Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολάχ κάλεσε την κεντρική τράπεζα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη σταθεροποίηση του εθνικού νομίσματος», ανέφερε η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή