Στήριξη Ευρωβουλής προς Ζόραν Ζάεφ

Στήριξη Ευρωβουλής προς Ζόραν Ζάεφ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Το μήνυμα ότι ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια και πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα βρίσκεται στο πλάι τους κομίζει ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού οργάνου, Νταβίντ Σασόλι, στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και ιδιαίτερα στους νέους της χώρας, ενόψει επίσκεψης που επρόκειτο να πραγματοποιήσει χθες σε αυτήν. «Σήμερα ταξιδεύω στη Βόρεια Μακεδονία και έχω μόνον ένα αίτημα, ιδιαίτερα προς τους νέους της χώρας: μην εγκαταλείπετε ένα ευρωπαϊκό μέλλον. Ανήκετε στην οικογένειά μας. Το @Europarl είναι μαζί σας», ανέφερε ο Σασόλι σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Ιταλός Σοσιαλιστής, νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωβουλής, πραγματοποίησε το πρώτο διεθνές ταξίδι του στα Σκόπια, μια συμβολική επιλογή, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση του σώματος στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την αδιαλλαξία της Γαλλίας, η οποία επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή να εμποδίζει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία. Στον αντίποδα, η Ιταλία υποστηρίζει σθεναρά την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, αν και τάσσεται υπέρ της κοινής αντιμετώπισης της Βόρειας Μακεδονίας με την Αλβανία, γεγονός που δυσκολεύει την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΜΙΑ, ο Νταβίντ Σασόλι διαβεβαίωσε τα Σκόπια ότι το γαλλικό βέτο θα αρθεί μέσα στους επόμενους μήνες – έως τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Μάιο, στο Ζάγκρεμπ. Κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, ο Σασόλι σχεδίαζε να έχει επαφές με όλους τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, καθώς και να απευθύνει ομιλία στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή