Κινέζος εκατομμυριούχος μαζεύει τα σκουπίδια από τους δρόμους της πόλης του

Κινέζος εκατομμυριούχος μαζεύει τα σκουπίδια από τους δρόμους της πόλης του

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Zhong Congrong, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας από το Chongqing της Κίνας, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστός ως ο «εκατομμυριούχος ρακοσυλλέκτης» καθώς καθημερινά μαζεύει τα σκουπίδια και  σκουπίζει τους δρόμους της πόλης του.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας άρχισε να καθαρίζει τους δρόμους πριν από 4  χρόνια, μετά από ένα οικογενειακό ταξίδι στην επαρχία Hainan για την Πρωτοχρονιά. Εκεί συναντήθηκε με μία συνταξιούχο καθηγήτρια πανεπιστημίου, που καθημερινά καθάριζε από τα σκουπίδια την παραλία της πόλης της.

Ο Zhong Congrong εντυπωσιάστηκε και επηρεάστηκε από την περιβαλλοντική της ευαισθησία που όταν γύρισε στην πόλη του, άρχισε να καθαρίζει τους δρόμους.

Στην αρχή όλοι τον κοιτούσαν περίεργα αλλά όσο περνούσε ο καιρός, η στάση των ανθρώπων άλλαξε

Καθώς η γειτονιά τους γινόταν πιο καθαρή χάρη στις προσπάθειές του ο κόσμς άρχισε να τον επαινεί και να τον υποστηρίζει.

Πλέον, η εικόνα του «εκατομμυριούχου ρακοσυλλέκτη» είναι συνηθισμένη στους δρόμους της Chongqing, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να παρακινήσει και άλλους συμπολίτες του στο να διατηρούν το περιβάλλον καθαρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή