ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη Τραμπ από δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Καταδίκη Τραμπ από δικαστήριο της Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ. Σε εκδήλωση για τη στήριξη του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου κυβερνήτη της Λουιζιάνας Εντι Ρισπόουν μίλησε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης του έτους στην πολιτεία. «Η ψήφος σας θα αντικαταστήσει τον ακραίο αριστερό Τζον Μπελ Εντουαρντς στο κυβερνείο. Ο Εντουαρντς δεν έκανε καλή δουλειά», είπε ο Τραμπ, ο οποίος θα επισκεφθεί την κωμόπολη Μπόσιερ Σίτι στις 14 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές στη Λουιζιάνα.

«Ο αμερικανικός λαός έχει αηδιάσει με τα ψεύδη των Δημοκρατικών, τις ψευδείς ειδήσεις τους, τις συκοφαντίες και τις απάτες τους. Η επονείδιστη στάση των Δημοκρατικών δημιούργησε αυτή την οργισμένη πλειοψηφία. Αυτό είμαστε! Είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε θυμώσει. Αυτό θα εξασφαλίσει την ήττα των ανίκανων Δημοκρατικών το 2020», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε κλειστό στάδιο της κωμόπολης Μονρόου.

Ο Ρισπόουν έχει διοχετεύσει εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο Αμερικανός πρόεδρος κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση δύο εκατ. δολαρίων κατόπιν αγωγής εναντίον του, σύμφωνα με την οποία καταχράστηκε πόρους από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα για να προωθήσει τα πολιτικά και επιχειρηματικά του συμφέροντα. Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς, που είχε ασκήσει την αγωγή, δήλωσε ότι η απόφαση είναι μια «μεγάλη νίκη».