Στο Μεξικό ο Μοράλες – Μυστική η τοποθεσία παραμονής του

Στο Μεξικό ο Μοράλες – Μυστική η τοποθεσία παραμονής του

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βουλευτές του κόμματος MAS του παραιτηθέντος προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν τη σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση στην οποία θα εκλεγεί ο νέος, υπηρεσιακός πρόεδρος της χώρας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος στο Κογκρέσο, Σέρχιο Τσόκε.

«Χωρίς εμάς δεν θα υπάρξει απαρτία και αυτή είναι η θέση όλου του κόμματος», είπε ο Τσόκε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Στο Μεξικό ο Μοράλες – Μυστική η τοποθεσία παραμονής του-1

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Μοράλες στο Μεξικό, τη χώρα όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο, προσγειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα σήμερα στην Πόλη του Μεξικού. Λίγο νωρίτερα, ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αποκαλύψει το πού θα εγκατασταθεί ο Μοράλες, για λόγους ασφαλείας.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, στον οποίο χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό, ανέφερε ότι η «μάχη συνεχίζεται» και ότι δεν θα σταματήσει να «ασχολείται με την πολιτική».

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί πραξικοπήματος στη Βολιβία, τονίζοντας ότι το Μεξικό «έσωσε τη ζωή του».

«Δεν θα αλλάξω εξαιτίας αυτού του πραξικοπήματος» υπογράμμισε.

Όπως κατήγγειλε ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας, το σπίτι του λεηλατήθηκε όπως επίσης εκείνο της αδελφής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή