ΚΟΣΜΟΣ

Τζ. Μπόλτον: Προσωπικά συμφέροντα υπαγορεύουν την πολιτική Τραμπ στην Τουρκία

tz-mpolton-prosopika-symferonta-ypagoreyoyn-tin-politiki-tramp-stin-toyrkia-2347153

Οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα στην Τουρκία που υπαγορεύουν τη στάση του έναντι αυτής καταλογίζει στον Πρόεδρο Τραμπ, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον.

Ο Μπόλτον προέβη σε αυτές τις κατηγορίες εναντίον της κόρης, καθώς και του γαμπρού του προέδρου Τραμπ, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνομιλίας του την περασμένη εβδομάδα και υποστήριξε ότι η προσέγγιση της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Τουρκίας την οποία τηρεί ο Πρόεδρος Τραμπ, υπαγορεύεται από προσωπικά ή οικονομκά συμφέροντα.

Τους ισχυρισμούς Μπόλτον μετέφεραν στο αμερικανικό δίκτυο NBC άνθρωποι που ήταν παρόντες στη συνομιλία.

Σύμφωνα με έξι παρισταμένους σε αυτή, ο Μπόλτον αμφισβήτησε, επίσης, την πρακτική του κ. Τραμπ, να εφαρμόζει στην εξωτερική πολιτική μια επιχειρησιακή προσέγγιση, λέγοντας ότι τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να προσεγγιστούν, όπως η λογική win-or-lose που διέπει τις διαπραγματεύσεις για τα ακίνητα: Δηλαδή, δεν έπιασε αυτό, πάμε σε κάτι άλλο.

Η περιγραφή αυτή ήταν μέρος ενός ευρύτερου πορτραίτου του Τραμπ από τον Μπόλτον, τον οποίο περιέγραψε ως άνθρωπο που στερείται κατανόησης για τη στενά διασυνδεδεμένη φύση των σχέσεων στην εξωτερική πολιτική και για την ανάγκη τήρησης συνέπειας.

Πηγή: NBC